Lyxig nyårstårta
fredag 29 december 2006
12-15 personer
Ingredienser:
12 längdskurna skivor vitt formbröd
Fyllning 1:
ca 300 g rökt lax
2 dl majonnäs
1½ dl vispgrädde
½ dl hackad dill
1-2 msk pepparrot
4 hårdkokta ägg
salt
peppar
Fyllning 2:
800 g räkor med skal
80 g ishavsrom
½ dl hackad dill
1½ dl majonnäs
3 msk grädde
Garnering:
sparris
laxrosor
räkor
tomatklyftor
citronskivor
dill
salladsblad
majonnäs
svart kaviar
Gör så här:
Börja med fyllning 1.
Skär laxen i bitar (spar till garnering).
Vispa grädden till skum. Skala och tärna äggen.
Rör samman alla ingredienserna till fyllningen.
Smaka av med pepparrot, salt och peppar.
Skala räkorna till fyllning 2. Tag undan till garnering.
Hacka resten grovt. Rör samman alla ingredienserna till fyllning 2.
Lägg 3 skivor bröd som botten och bred på hälften av fyllning 1.
Lägg nästa 3 skivor bröd på andra ledden och brd på fyllning 2.
Lägg 3 skivor bröd parallellt med de första och bred på resten av fyllning 1.
Täck med de sista brödskivorna och lägg plastfolie över. Ställ tårtan kallt till nästa dag.
Ta bort plastfolien från tårtan och bred majonnäs runtom sidorna. Garnera efter egen fantasi.
Ingredienser:
12 längdskurna skivor vitt formbröd
Fyllning 1:
ca 300 g rökt lax
2 dl majonnäs
1½ dl vispgrädde
½ dl hackad dill
1-2 msk pepparrot
4 hårdkokta ägg
salt
peppar
Fyllning 2:
800 g räkor med skal
80 g ishavsrom
½ dl hackad dill
1½ dl majonnäs
3 msk grädde
Garnering:
sparris
laxrosor
räkor
tomatklyftor
citronskivor
dill
salladsblad
majonnäs
svart kaviar
Gör så här:
Börja med fyllning 1.
Skär laxen i bitar (spar till garnering).
Vispa grädden till skum. Skala och tärna äggen.
Rör samman alla ingredienserna till fyllningen.
Smaka av med pepparrot, salt och peppar.
Skala räkorna till fyllning 2. Tag undan till garnering.
Hacka resten grovt. Rör samman alla ingredienserna till fyllning 2.
Lägg 3 skivor bröd som botten och bred på hälften av fyllning 1.
Lägg nästa 3 skivor bröd på andra ledden och brd på fyllning 2.
Lägg 3 skivor bröd parallellt med de första och bred på resten av fyllning 1.
Täck med de sista brödskivorna och lägg plastfolie över. Ställ tårtan kallt till nästa dag.
Ta bort plastfolien från tårtan och bred majonnäs runtom sidorna. Garnera efter egen fantasi.
Etiketter: flyttad
« Hem
Skicka en kommentar