Ostburgare
måndag 18 december 2006
6 portioner
Du behöver:
900 gram nötfärs
1 msk hackad gräslök
1 msk hackad persilja
2 tsk salt
1 finhackad schalottenlök
1 finhackad tomat
1 uppvispat ägg
175 gram grovt riven cheddar
smör till stekning
Gör så här:
Rör samman färs, gräslök, persilja, salt, lök, tomat och ägg. Forma 12 färsbiffar och platta sedan till dem.
Dela upp osten i 6 högar och pressa samman varje hög. Lägg varsin hög med ost i mitten på 6 av färsplattorna, lägg över de resterande 6 och tryck ihop kanterna.
Stek i smör - ungefär 5 minuter på varje sida.
Du behöver:
900 gram nötfärs
1 msk hackad gräslök
1 msk hackad persilja
2 tsk salt
1 finhackad schalottenlök
1 finhackad tomat
1 uppvispat ägg
175 gram grovt riven cheddar
smör till stekning
Gör så här:
Rör samman färs, gräslök, persilja, salt, lök, tomat och ägg. Forma 12 färsbiffar och platta sedan till dem.
Dela upp osten i 6 högar och pressa samman varje hög. Lägg varsin hög med ost i mitten på 6 av färsplattorna, lägg över de resterande 6 och tryck ihop kanterna.
Stek i smör - ungefär 5 minuter på varje sida.
Etiketter: flyttad
Lata jag funderade faktiskt på burgare i dag, fyra stora män, som tränar och cyklar äter MYCKET...
Hemmagjorda burgare är ju verkligen enkelt och gott!
Förstår att det krävs lite mat... ;)
Förstår att det krävs lite mat... ;)
