Festlig skaldjurstårta

onsdag 3 januari 2007
Du behöver:
6 skivor vitt bröd skuret på längden, ca 24 cm långa.

Fyllning:
800 g oskalade räkor
8 blad gelatin
2 dl crème fraiche
1 dl finhackad dill
60 g ishavsrom
2 dl vispgrädde
4 äggvitor
salt
peppar

Garnering:
500-600 g oskalade räkor
60 g röd caviar
60 g svart caviar
strimlad sallad

Gör så här:
Rensa räkorna och hacka dem fint. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter. Blanda räkorna med crème fraiche, dill och ishavsrom.

Smält de urkramade gelatinbladen över svag värme. Vispa grädden och vitorna var för sig. För ner gelatinet i räkblandningen, sedan grädden och sist vitorna. Smaka av med salt och peppar.

Lägg två kantskurna brödskivor bredvid varandra och bred på ca 1/3 av fyllningen. Täck med ytterligare två brödskivor och bred på fyllning.

Lägg på de två åerstående brödskivorna och bred fyllning över och run om tårtan. Låt den stå kallt och väl övertäckt i 1 dygn.

Garnera strax innan serveringen med rensade räkor, röd och svart caviar samt strimlad sallat efter egen fantatsi.


Andra bloggar om: , , , ,

Etiketter:

 
Skrivet av Aradil vid 13:52 |