Laxfilé på saltbädd med romsås
måndag 1 januari 2007
4 personer
Ingredienser:
1 kg filead lax med skinnet kvar
ca 0,75 kg grovt salt
kiwi och citron till garnering
Gör så här:
Sätt ugnen på 250 grader. Gör en saltbädd, ca 2-3 cm tjock, i en långpanna eller annan ugnssäker form. Lägg den välputsade och avtorkade laxfilén med köttsidan ner på fatet.
Ställ in i ugnen och låt stå i ca 12 minuter om laxsidan är 2-3 cm tjock och i ca 15 minuter om tjockleken är 4-5 cm.
När fisken är klar, vänd på den och lägg den med skinnsidan mot saltbädden. Borsta med en brödpensel bort de saltkorn som fastnat.
Garnera med skivad och skalad kiwi och skivad citron.
Romsås
4 portioner
Ingredienser:
2 dl Creme Fraiche
1,5 msk majonnäs (lätt)
2 msk rom
salt
peppar
Gör så här:
Blanda samman ingredienserna. Krydda efter smak.
Etiketter: flyttad
Ser otroligt gott ut. (Säger det igen: detta är ett farligt ställe att slinka in på - "på knorrande mage" iaf. ;)
Det är väldigt gott! Kiwi och lax är en himla bra kombination - väl värd att prova. (Jag är glad att du törs kika förbi i alla fall ;P)
