Laxfilé på saltbädd med romsås

måndag 1 januari 2007
Lax i ugn på saltbädd

4 personer

Ingredienser:
1 kg filead lax med skinnet kvar
ca 0,75 kg grovt salt

kiwi och citron till garnering


Gör så här:
Sätt ugnen på 250 grader. Gör en saltbädd, ca 2-3 cm tjock, i en långpanna eller annan ugnssäker form. Lägg den välputsade och avtorkade laxfilén med köttsidan ner på fatet.

Ställ in i ugnen och låt stå i ca 12 minuter om laxsidan är 2-3 cm tjock och i ca 15 minuter om tjockleken är 4-5 cm.

När fisken är klar, vänd på den och lägg den med skinnsidan mot saltbädden. Borsta med en brödpensel bort de saltkorn som fastnat.

Garnera med skivad och skalad kiwi och skivad citron.


Romsås
4 portioner

Ingredienser:
2 dl Creme Fraiche
1,5 msk majonnäs (lätt)
2 msk rom
salt
peppar


Gör så här:
Blanda samman ingredienserna. Krydda efter smak.

Etiketter:

 
Skrivet av Aradil vid 14:34 |

Ser otroligt gott ut. (Säger det igen: detta är ett farligt ställe att slinka in på - "på knorrande mage" iaf. ;)
Det är väldigt gott! Kiwi och lax är en himla bra kombination - väl värd att prova. (Jag är glad att du törs kika förbi i alla fall ;P)