Köttfärsfylld aubergine
tisdag 6 februari 2007
2 halvor
Ingredienser:
1 aubergine
1 lök
100-150 g köttfärs
curry
feferoni
½ dl matlagningsgrädde
riven ost
persilja
salt
peppar
Gör så här:
Sätt ugen på 200 grader.
Klyv auberginen och gröp ur den, hacka sedan innanmätet. Hacka löken och feferonin. Stek grönsakshacket i stekpanna.
Bryn köttfärsen. Krydda med curry, salt och peppar. Blanda i grönsakerna och matlagningsgrädden. Låt koka ihop ett par minuter.
Fyll de urgröpta auberginhalvorna med köttfärsröran. Strö över riven ost.
Gratinera 15-20 minuter i ugn, 200 grader.
Klipp över persilja innan servering.
Andra bloggar om: mat, recept, köttfärs, aubergine
Etiketter: flyttad
Låter gott. Aubergine är en favorit hos mig just nu. Dessvärre kräver den läskigt mycket olivolja. Hm.
Visst blir den extra god med mycket olja! Fast jag använde faktiskt inte så överdrivet mycket den här gången och det blev rätt bra ändå :)