Smörrebröd med inlagd sill
torsdag 8 februari 2007
Du behöver:
Rågbröd med smör
Inlagd sill (se recept nedan)
Skivad röd lök
gräddfil
gräslök
Inlagd sill
Ingredienser:
1 burk inläggningssill (à 420 g)
1,5 dl vatten
0,5 dl ättiksprit (12%)
1,5 dl strösocker
1 röd lök
0,5 msk krossad kryddpeppar
0,5 tsk krossad vitpeppar
0,5 lagerblad
Gör så här:
Koka upp vatten, ättiksprit och socker. Låt lagen kallna.
Skala och skiva löken.
Skölj filéerna väl, skär i lagom stora bitar och låt dem rinna av. Varva dem med krossad peppar, lök och lagerblad i en burk. Slå över den kalla lagen. Ställ kallt minst 1 dygn.
Andra bloggar om: mat, recept, sill, inlagd sill , smörrebröd
Etiketter: flyttad
« Hem
Skicka en kommentar