Leonardos finaste fisk
Denna måltid kräver lite tid vid spisen, men den är väl värd besväret!
Servera med ris eller pressad potatis.
Detta behövs till 6 personer:
6 stora fina filéer av sjötunga eller rödspätta (cirka 800 g)
Buljong:
1 fiskbuljongtärning
lagerblad
6 vitpepparkorn
1 skivad gul lök
2 dl vatten
2 dl vitt vin
Räkskal
Fyllning:
200 g champinjoner
3 schalottenlökar
2 msk smör
salt, peppar
Sås:
fiskbuljong
2 tsk smör
2 tsk mjöl
3 dl grädde
Garnering:
200 g räkor med skal
Gör så här:
Skala räkorna och låt skalet koka med i buljongen. Koka ihop buljongen och sila.
Fräs hackade champinjoner och lökar i smör. Krydda och koka blandningen utan lock 10-15 minuter på svag värme.
Bred ut filéerna på skärbräde och fördela fyllningen, bred ut den jämnt.
Vik eller rulla ihop filéerna och lägg dem i smord eldfast form. Häll över fiskbuljongen, täck fatet med folie och sjud i 200 grader varm ugn 15 minuter.
Ta ut fisken ur ugnen. Häll spadet i en kastrull, späd med vin och grädde, koka ihop och red av med smör och mjöl som rörts samman.
Garnera fisken med räkor, häll över såsen och servera omedelbart.
Etiketter: flyttad