Leonardos finaste fisk

lördag 2 december 2006
Leonardos finaste fisk

Denna måltid kräver lite tid vid spisen, men den är väl värd besväret!
Servera med ris eller pressad potatis.

Detta behövs till 6 personer:
6 stora fina filéer av sjötunga eller rödspätta (cirka 800 g)

Buljong:
1 fiskbuljongtärning
lagerblad
6 vitpepparkorn
1 skivad gul lök
2 dl vatten
2 dl vitt vin
Räkskal

Fyllning:
200 g champinjoner
3 schalottenlökar
2 msk smör
salt, peppar

Sås:
fiskbuljong
2 tsk smör
2 tsk mjöl
3 dl grädde

Garnering:
200 g räkor med skal


Gör så här:

Skala räkorna och låt skalet koka med i buljongen. Koka ihop buljongen och sila.

Fräs hackade champinjoner och lökar i smör. Krydda och koka blandningen utan lock 10-15 minuter på svag värme.

Bred ut filéerna på skärbräde och fördela fyllningen, bred ut den jämnt.

Vik eller rulla ihop filéerna och lägg dem i smord eldfast form. Häll över fiskbuljongen, täck fatet med folie och sjud i 200 grader varm ugn 15 minuter.

Ta ut fisken ur ugnen. Häll spadet i en kastrull, späd med vin och grädde, koka ihop och red av med smör och mjöl som rörts samman.

Garnera fisken med räkor, häll över såsen och servera omedelbart.

Etiketter:

 
Skrivet av Aradil vid 22:42 |