Köttsoppa
onsdag 14 mars 2007

Ingredienser:
1,5 l vatten
600 g nötkött
10 st svartpepparkorn
2 st lagerblad
2 st morötter
1 st purjolök
1 st palsternacka
0,5 st rotselleri
0,5 dl persilja, finhackad
vitpeppar
salt
Gör så här:
Koka upp vattnet. Lägg i kött, salt, pepparkorn och lagerblad.
Låt köttet koka i ca 1.5 timme.
Ta upp köttet ur grytan. Sila buljongen. Skala rotsakerna och skär dem i skivor. Lägg rotsakerna i buljongen och låt dem koka i 10 min.
Skiva purjolöken, lägg i den och koka ca 10 min till.
Skär köttet i bitar och lägg ner det i soppan. Smaka av med salt och peppar.
Strö över persiljan.
Andra bloggar om: mat, recept, soppa, köttsoppa
Etiketter: flyttad
Älskar gammeldags riktig köttsoppa, härlig vintermat.
Ja visst är det gott! Jag vill egentligen ha klimp i, men det funkar så här också.