Renskavsgryta
lördag 24 mars 2007

2 port
Du behöver:
1 pkt fryst renskav
75 g färska champinjoner, skivade
1 gul lök, skivad
1-2 msk svartvinbärsgelé
1 dl grädde eller crème fraiche
Salt och peppar
Smör till stekning
Gör så här:
Fräs den skivade löken i smör någon minut. Blanda i renskaven och låt bryna i några minuter till. Krydda med salt och peppar.
Tillsätt champinjonerna. Låt fräsa ett par minuter och tillsätt sedan grädden (alt. crème fraichen). Blanda i gelén och låt småkoka i ca 4 minuter.
Smaka av med mer salt och peppar om det behövs.
Servera med potatis, eller som här med pasta.
Andra bloggar om: mat, recept, renskav, renskavsgryta, pasta
Etiketter: flyttad
(Ren har jag lite svårt för efter att som ung och fattig levt på ren 14 dagar, både på längden och tvären :)
Hannele: Ajdå, men så är det; vissa saker blir man bortskrämda ifrån. Jag har lite svårt för krossade tomater efter att ha legat i ett badkar med tomatkross i några timmar vid en inspark en gång...
Mmm, så gott! :)
Soul_bird: Ja, renkött är mums!