Cornish Pasties
fredag 20 april 2007
Hittade ett gammalt recept från högstadieåren när jag var hemma hos mamman och pappan i påskas. Minns att jag tyckte att dessa piroger var underbart goda! Det är ingen diet-kost direkt, men väldigt mättande...
Cornish Pasties
Du behöver till degen:
575 g (knappt 1 liter) vetemjöl
300 g smör
225 g riven cheddarost
senapspulver
salt
cayennepeppar
vatten
Du behöver till fyllningen:
2 hackade röda lökar
225 g bacon, skuren i mindre bitar
50 g smör
175 g riven cheddarost
100 g majskorn
2 ägg + mjölk till pensling
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda mjöl, salt, senapspulver och cayennepeppar.
Knåda in smöret i mjölblandningen och tillsätt sedan osten.
Tillsätt vatten så att degen får en lämplig konsistens.
Kavla ut degen och skär ut cirklar med ungefär 10 cm diameter.
Fräs löken och baconet i smör. Rör i ost och majs.
Lägg fyllningen på cirklarna och vik ihop. Tryck till kanterna.
Pensla med ägg och mjölk och grädda i ugnen tills de är gyllenbruna.
Andra bloggar om: mat, recept, piroger, cheddar, cornish pasties
Etiketter: flyttad
Att du suktar efter Cornish pasties är ju inte konstigt - det är ju så gott! ;P
Fast det där med att du sitter här 20 i 4... *visslar oskyldigt*
(Receptet översattes på engelskan någon gång på högstadiet och jag uppskattar framförallt formuleringen: stek tills de är gyllenbruna. Låter som om man ska använda sig av stekpanna ;)
Fast det där med att du sitter här 20 i 4... *visslar oskyldigt*
(Receptet översattes på engelskan någon gång på högstadiet och jag uppskattar framförallt formuleringen: stek tills de är gyllenbruna. Låter som om man ska använda sig av stekpanna ;)
(Kul med handskrivet recept. Det såg välanvänt ut. ;)