Fläskpalt

söndag 1 april 2007
Palt

10 personer

Du behöver:
2 l fint riven och avrunnen vinterpotatis.
3 msk salt
1 l vetemjöl
1 kg rimmat fläsk

vatten
4 msk salt
fläsksvål


Gör så här:
Blanda den rivna potatisen med 3 msk salt och vetemjöl.

Skär fläsket i tärningar och spara fläsksvålen.

Fyll en stor kastrull med vatten (minst 5 liter),
tillsätt 4 msk salt och lägg i fläsksvålen.

Ta en degklick, lite mindre än en tennisboll och rulla till en boll. Tag mjöl på två fingrar och tryck till så att det blir plats för en matsked fläsk. Lägg i fläsket och rulla palten till en boll.

Sänk ned paltarna, efter hand de blir klara, i det kokande vattnet. Använd en träslev och rör om försiktigt. När sista palten sänkts ned i grytan låter man samtliga paltar koka i 45 minuter.

Servera palten med lingonsylt, smör och ett glas mjölk eller två.

Andra bloggar om: , , ,

Etiketter:

 
Skrivet av Aradil vid 21:14 |