Smörgåstårta med kaviar- och avocadofyllning
tisdag 3 april 2007


5-6 personer
Du behöver:
18 skivor vitt fykantigt franskbröd
Fyllning 1:
2 hårdkokta, hackade ägg
½ dl kaviar i tub, gärna med dillsmak
1 dl crème fraiche
2 msk klippt dill
Fyllning 2:
1 mosad avocado
1 dl crème fraiche
1 tsk citronsaft
1 tsk hackad schalottenlök
nymald svartpeppar
Garnering:
ca 1 dl crème fraiche
ca ½ dl gräddfil
lättmajonnäs efter smak
ca 1 l strimlad grönsallad
½ gurka i skivor
500 g räkor (oskalad vikt)
½ citron i skivor
50 g röd rom eller löjrom
dill, färsk
persilja, färsk
Gör så här:
Förbered de båda fyllningarna.
Lägg ut 6 st av brödskivorna på en bricka med bakplåtspapper.
Bred på fyllning 1.
Lägg på ytterligare ett lager med brödskivor.
Bred på fyllning 2.
Lägg de kvarvarande brödskivorna som ett avslutande lager.
Låt gärna tårtan stå över natten innan du garnerar.
Blanda samman crème fraiche, gräddfil och majonnäs.
Bred detta på och runt om tårtan.
Garnera efter egen fantasi!
Andra bloggar om: mat, recept, smörgåstårta
Etiketter: flyttad
Smörgåstårta åhh! Det är något jag verkligen kan längta efter!
Jag älskar smörgåstårta.
Kristina: Mmm... det är så gott! Tyvärr tar det lite tid att göra, men den här var hyfsat snabbgjord.
Hannele: Jag med, speciellt med räkor och rom - mums!
Hannele: Jag med, speciellt med räkor och rom - mums!
jag har faktiskt aldrig provat att göra själv, det är ju så gott och så in i bängen dyrt att köpa färdig. Måste prova!
Hedgehog-Sara: Ja, prova! Det är enklare än man tror :)